Треньорът на Хайдук (Сплит) Красимир Балъков засипа с похвали Локомотив (Пловдив). Хърватският гранд спечели турнира “Султан Къп” в Турция, след като на финала победи “смърфовете” с 8:7 след дузпи.

"Здрав мач, както и очаквахме. Локомотив (Пловдив) е здрав отбор с добри футболисти. Като за подготвителен период мисля, че и двата отбора изиграха добър мач. Аз съм доволен от играта на моите футболисти. Имаме още една контролна среща в събота - играем с Шахтьор (Донецк) вкъщи преди започването на първенството, което се подновява на 18-и. Локомотив (Пловдив) винаги е бил добър, компактен и агресивен отбор, и днес беше така. Имат една седмица по-малко подготовка от нас и сигурно ще наваксат това, което им трябва. Пожелавам им всичко най-добро в българското първенство", коментира Балъков.

В неделя старши треньорът на Локомотив (Пд) Емил Велев навърши 50 години. “Не му развалихме рождения ден, аз го поздравих, пожелавам му всичко най-добро и мисля, че за неговия рожден ден 2:2 беше абсолютно нормален резултат - нито неговия рожден ден развалихме, нито моето настроение", допълни шеговито Бала.

"Всеки сезон се променя нещо в България, за жалост невинаги в позитивен аспект, но следя отблизо нещата в българското първенство и като всички други стискам палци да правим крачки напред към Европа. Опитваме се, опитваме се да ги правим тези крачки - особено на клубно ниво има интересни неща, има хора, които искат футболът да върви напред. Но за жалост инфраструктурите ни са на ниско ниво, а без инфраструктура не можем да правим голям футбол", завърши бившият треньор на Черноморец./БЛИЦ