Главният мениджър и старши треньор на ЦСКА 1948 Красимир Балъков даде пресконференция преди предстоящия в неделя мач с Монтана от efbet Лигата. Бившият национален селекционер за пореден път обясни новата си роля в клуба и посочи в какъв аспект му предстои да работи сериозно с играчите на новия член на елитната ни група.

„Паузата беше много полезна. Много неща успяхме да свършим. Най-важното беше, че направихме някои ротации. Клубът даде точно обяснение за това, което се случи. Задълженията ми стават повече. Главен мениджър в българския футбол не съществува. Ние сме го създали вътре в отбора. В този момент е здравословно, защото създава по-добра йерархия в клуба. Пълномощията ми се разширяват, трябва ми по-голямо спокойствие, за да анализирам всичко. Данчо Юруков е един млад и перспективен треньор. Дава му се пълен картбланш да работи с отбора и да влага своите идеи. Аз с каквото мога ще му помагам. Дискутираме всяка една ситуация, която е свързана с успеха на отбора“, заяви Балъков.

„ЦСКА е име, на което трябва да отговорим като игра, селекция и развитие на клуба. За мен беше голямо предизвикателство да поема Етър без свой екип, както и сега в ЦСКА, но ние работим в един тим. В съвременния футбол не можеш да бъдеш вълк-единак“, коментира легендарният футболист.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

„Тази пауза заради мачовете на националния отбор дойде добре. Използвахме двете седмици, за да подобрим това, което ни липсваше и да се подготвим за предстоящия мач с Монтана. Да, пропадна контролата с Ботев (Пловдив), но за следващото прекъсване сме говорили с отбори да направим приятелски мачове. Един от тях е Берое, искаме да играем със силни съперници. Има и други отбори, с които сме говорили“, допълни Бала.

„Ние не сме в състояние да подценяваме никого. Стъпили сме на земята, реалисти сме. Имаме три точки от три мача, а очаквахме шест от последните два. След срещата с Монтана следва Левски. Това е дерби. Искаме да отговорим на името ЦСКА. Ние се опитваме да покажем на момчетата, че едно минимално отпускане води до големия проблеми. Изпитахме го срещу Арда. Там трябва много да се учим, защото психологията играе много в един мач. При нас все още това се подценява, нямаме навици да работим с психолози. В тази насока трябва да растем още. В Германия има педагог и психолог във всяка една детско-юношеска школа“, призна главният мениджър на ЦСКА 1948.

„Ще ни трябва малко време, нов отбор сме с нови състезатели. Ще трябва да имаме търпение. Взели сме си поука и се надявам в следващите четири кръга да се представим много по-добре. Андон Гущеров мина през доста лекари. Има възпаление, което е необичайно. Възстановяването върви добре и смятам, че в близките седмица-две ще е отново с отбора“, обясни Красимир Балъков.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството
Следете с БЛИЦ: Трансферно лято 2020 в efbet Лига​