Наставникът на Литекс Красимир Балъков призова феновете в София и тези от цялата страда да подкрепят тима му в реванша (0:0 в първия мач) с молдовския Верис от предварителните кръгове на Лига Европа.
 
"Оранжевите" трябваше вчера да играят мача в Ловеч, но поради наводнен терен двубоят бе отложен и преместен в София на Националния стадион "Васил Левски" (20:45 часа).
 
Балъков пусна специално изявление в личния си уеб сайт, в което призовава феновете за подкрепа. Ето и целия текст:
 
Скъпи футболни привърженици,

Заповядайте тази вечер на стадион Васил Левски  да подкрепите българския участник в турнира на Лига Европа Литекс.
Българските фенове са зажаднели за добър футбол по стадионите и тази вечер ние ще направим всичко възможно да им го покажем.

Футболистите се нуждаят от подкрепа, а феновете от своите емоционални моменти на стадиона. Ето защо се обръщам към всички фенове, без значение на кой отбор симпатизирате, да подкрепите отбора на Литекс, защото в този мач той представя българския футбол пред Европа.
 
Лично аз ще бъда много щастлив да ви видя по трибуните, защото е хубаво по нашите стадиони да има повече зрители, които истински се радват на успехите на българските отбори. По този начин ще покажем, че българите можем да бъдем обединени, когато трябва да защитаваме каузи. Така както го правят и футболните фенове по света.