Красимир Балъков може много скоро да поеме Дуисбург, научи БЛИЦ. Младият спец от петък вечер е в Германия, а днес е изгледал на живо загубата на “зебрите” с 3:4 при гостуването на Гройтер Фюрт в мач от 13-ия кръг на Втора Бундеслига. В този двубой главното действащо лице бе Асен Караславов, за което по-рано ви информирахме.

От ръководството на Дуисбург търсят спешно нов треньор, а другите варианти са Клаус Аугенталер и Петер Нойрурер. Шефовете на бившия тим на Благо Георгиев са обявили, че в момента водят преговори и избират някой измежду тримата спецове. До часове човек от ръководството на “зебрите” трябва да назове името на новия наставник. След 13 мача Дуисбург е на незавидното 11-о място във Втора Бундеслига с 16 точки. Лидер в класирането е Майнц 05 с 27.

Както е известно, до този момент Балъков бе считан за сигурен заместник на Емил Велев в Левски. Героят от САЩ`94 обаче явно иска да продължи развитието си зад граница, където натрупа стаж начело на швейцарските Грасхопър и Санкт Гален. ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ