Красимир Балъков вече е провел няколко разговора със собствениците на Щутгарт с намерението да напусне Черноморец и да започне работа в бившия си клуб, научи БЛИЦ.
 
Наставникът на бургазлии е използвал приятеля си Фреди Бобич, за да осъществи контакт с босовете на “швабите”. Както е известно, германецът си тръгна от Черноморец, където заемаше поста изпълнителен директор. Една от причините за оттеглянето на Бобич е финансовата криза и огромната суматоха, настъпила в бургаския клуб след скандалите между Митко Събев и Денис Ершов.
 
Фреди е дал дума на Красимир да го измъкне от Черноморец. Наши източници заявиха, че ако не до края на месеца, то най-късно до Нова година Балъков ще си тръгне – най-вероятно в посока Щутгарт, където блестеше в средата на 90-те години в халфовата линия на отбора.
 
Той е провел първия си разговор с германския клуб, докато “акулите” са били на подготовка в Австрия. През един от дните на немска земя Балъков е заминал тайно за Щутгарт, където се е видял със собствениците на “швабите”. Впоследствие Краси е имал многобройни разговори с тях по телефона. Вариантите са два – Балъков да поеме дублиращия тим на Щутгарт или да започне работа в селекционния щаб на представителния отбор.