Селекционерът на българския национален отбор по футбол Красимир Балъков даде пресконференция преди началото на лагера на тима за предстоящата европейска квалификация срещу Англия и контролата с Ейре. Гостуваме на „Уембли“ на 7 септември, а три дни по-късно е срещата в Дъблин.

"Днес ще тренират 12 човека. Имаме четири тренировки, които ще мога да направя с целия отбор. Искам да покажем друго лице срещу Англия и да се представим по най-добрия начин. Ще ни бъде от полза да играем срещу един от най-добрите отбори в света. Ще видим как ще отговорим на динамиката на игра на Англия. Te имат седем нови играчи, които са извикани. Моята работа е по-лесна от тази на колегата Гарет Саутгейт, тъй като той има разнообразие от много футболисти на световно ниво“, коментира Балъков.

„Бодуров има опит, игра в Англия. Ще видим какво е физическото и психическото му състояние, след което ще решим дали може да вземе участие. Ще се опитаме да бъдем добре организирани. Имаме голям респект от Англия, но трябва да покажем самочувствие и да дадем най-доброто. Няма нужда от по-голям респект. Със страх не се играе футбол", допълни селекционерът.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"В националния отбор времето е малко. Искам да бъде повече, но няма как да стане. Има неща върху, които трябва да се работи, но има и такива, които да запазим и да опитаме да надграждаме. Търсим различни варианти, за да подсилим отбора, да дадем шанс на младите играчи. Търсим различни варианти да подсилим стимула и конкуренцията. Искам да дадем шанс на новите футболисти. Опитваме се да ги мотивираме и да знаят, че ако се представят добре, могат да са част от националния отбор. Нивото на първенството няма как да го вдигнем.", продължи той.

„Ритането на топката не е моята философия. Трябва да бием и трите съперника, за да имаме шанс да се класираме",обяви Бала.

На пресконференцията беше представен и новият помощник-треньор на националния отбор Антон Велков.

„Тони Велков, всички го познаваме. Обичам да търсим хора, които са близки до моите идеи. Познаваме се отдавна. Двамата сме минали през германския футбол. Поговорихме и изяснихме всичко. Станислав Генчев ще се присъедини към щаба след мача на Лудогорец с Ботев (Враца)“, уточни Красимир Балъков.

Нашата квалификационна група за Евро 2020