Селекционерът на националния отбор Красимир Балъков възнамерява да заложи на още един дебютант за предстоящото гостуване на Англия от евроквалификациите (на 7 септември) и контролата с Ейре в Дъблин (10 септември). БЛИЦ СПОРТ научи, че първа повиквателна за "А" тима на България е много вероятно да получи и Даниел Младенов. Опитният нападател на Етър демонстрира отлична форма от началото на сезона, като до момента успя да реализира 7 гола в първите седем срещи на тима си.

Балъков познава отлично качествата на Младенов от съвместната им работа в клуба от Велико Търново.

32-годишният бивш футболист на Левски никога досега не е получавал повиквателна за "А" националния ни отбор. Има записано участие за младежкия тим преди години. Наскоро Дани Младенов изрази амбиции да стигне до националния отбор, коментирайки темата в интервюто, което даде за БЛИЦ СПОРТ.

"Мечта на всеки футболист е да стигне до националния отбор. Всеки го иска. Включително и аз мечтая да стана национал, това е върхът за всеки състезател. При мен не е на всяка цена, че трябва да се случи. Но ако преценят, ще отида и ще се раздам за България. Има треньори, те решават дали съм нужен на националния отбор", каза Дани Младенов.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Припомняме, че Балъков вече се обърна към един дебютант за мачовете с Англия и Ейре. Защитникът на Арарат-Армения (Ереван) Георги Пашов получи първата си повиквателна за националния отбор. 

Преди часове БЛИЦ СПОРТ съобщи, че Балъков почти сигурно ще повика и Марселиньо, след като по-рано стана ясно, че смята да се довери и на съотборника му в Лудогорец - Вандерсон.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА ЕВРО 2020