Горноряховският Локомотив стартира подготовката си за пролетния дял в първенството на Северозападната “В” група. В понеделник старши треньорът Димитър Печикамъков събра футболистите за първа тренировка, информира sport-vt. Както се и очакваше, няколко нови попълнения се присъединиха към тима – почти всички от тях са бивши футболисти на Етър в “Б” група.

Голмайсторът на втория ешелон преди две години Тихомир Кънев се включи в тренировката, като уточни, че все още обмисля предложените му условия. Почти сигурно е обаче оставането на халфа Димитър Димитров–Херо, офанзивните изпълнители Антоний Балъков и Любомир Генчев и вратаря Александър Димов–Пантерата.

Треньорският щаб се надява да си върне в тима и централния защитник Иван Пенев, който през есента не игра заради наказание. Има вероятност обаче той да продължи кариерата си във втородивизионния Видима-Раковски. Ивайло Петров пък ще се включи в заниманията през следващата седмица, защото има ангажименти във Великотърновския университет, където е студент.

“Все още не е ясен броят на всички, които ще започнат втория полусезон. Ще видим колко ще играчи ще се съберат. Мога да кажа, че ще се надявам да останат при нас Антоний, Любо и Тихомир. Ще е трудно да работим с две-три момчета, които са студенти, но засега са в състава като Ивайло Петров”, коментира спортният директор Бончо Генчев.

И двамата му синoве - Явор и Любомир, вероятно ще облекат черно-белия екип и ще играят за тима във "В" група.

През следващата фаза на първенството засега няма да започнат двама футболисти – вратарят Стоян Петков и контузеният на този етап Иван Пенев. Вече се работи по графика за контролните срещи, като са водени разговори с отборите на Бенковски (Бяла) и Две могили, но ще се търсят и още отбори от региона.

Локо (ГО), който има само един спечелен мач през целия есенен полусезон, тръгва в новия полусезон с гостуване на съименника си от Мездра. Стартът на втория дял от първенството още не е определен, но най-вероятно ще е на 17 март. Точната дата ще стане ясна на заседанието на Зоналния съвет на БФС в четвъртък.