Доскорошният треньор на Черноморец Красимир Балъков изгледа загубата с 0:4 от ЦСКА вчера на стадион “Лазур” в Бургас. Бала бе в компанията на националния ни селекционер Лотар Матеус и помощника му Илия Груев.

“Срещу Черноморец се изправи много силен отбор на ЦСКА, който заслужено победи. Лошото е, че загубата бе много тежка за моя бивш тим. Винаги е тежко, когато тръгнеш да се надиграваш с големите отбори. Затова срещу “Левски” и ЦСКА трябва да се играе по-предпазливо. Проектът “Черноморец“ не е загинал след моето напускане. Идеите са там и се очаква да бъдат реализирани“, заяви Балъков.

“В момента няма нищо конкретно. Очаквам следващото си предизвикателство. Надявам се Щутгарт да запази мястото си в Бундеслигата. В последната около една година медиите четири пъти ме назначават за треньор на тима. Да, играл съм много години в Щутгарт, но виждате, че записаха две победи и изплуваха от дъното”, коментира Краси състоянието на бившия си немски тим.

“С Лотар Матеус се видяхме и си говорихме само за хубави неща – за жени. Разбира се, че си споделяхме чисто футболни неща. Надявам се българският национален отбор да запази поне теоретичните си шансове за класиране на Европейското през 2012. Ситуацията е много тежка и Матеус осъзнава това. Трябва да бием задължително Швейцария, за да останем в борбата. Не съм мениджър, но ако ме потърсят за мнение или съвет, винаги бих се отзовал“, завърши Красимир Балъков./БЛИЦ