Красимир Балъков даде интервю за швейцарското издание "Блик", в което изрази изключително интересна позиция за срива, настъпил в българския футбол през последните десетилетия. Според главния мениджър на ЦСКА 1948 причината за това е грандиозният успех на националния отбор на световното първенство в САЩ през 1994 година.

Балъков коментира и предстоящата утре световна квалификация между България и Швейцария.

„В крайна сметка четвъртото място в САЩ е причината за дълбокото пропадане. Всички смятаха, че всичко ще продължи от само себе си. Успехът е много, много опасен и може да ви накара да станете мързеливи. Точно това се случи в България. Не успяхме да направим една национална концепция. В резултат на това пострадаха няколко поколения български футболисти”, сподели Красимир Балъков в интервю за швейцарските медии.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

“На хартия Швейцария е големият фаворит в мача. Но във футбола нещата понякога не се развиват по начина, по който си мислите. Ювентус отпадна от Порто в Шампионската лига, а след това загуби от Беневенто в Серия „А“. Оптимист съм за мача. Във футбола винаги трябва да бъдете оптимисти, в противен случай не може да постигнете нищо. Отдавна нямаме успехи, но в отборите до 18 и до 20 години виждам качество. Бъдещето ще бъде по-добро от настоящето”, коментира още той.

Относно работата си в ЦСКА 1948 Балъков споделя: „Ние сме новаци в групата и в момента сме на шесто място. Вземете предвид, че разполагаме само с българи и предимно млади играчи в състава си. Нямаме нищо срещу чужденците, но това е стратегията на собственика на клуба от години. Искаме да допринесем за по-доброто бъдеще на българския футбол и да обучим младите хора. Наслаждавам се на работата, но, разбира се, не е толкова лесно”.

Нашата група от квалификациите за Мондиал 2022