Бившият селекционер на България и легенда на Германия - Лотар Матеус, даде изключително негативна оценка на родния ни футбол. В интервю пред най-авторитетното швейцарско издание blick.ch бившият полузащитник заяви, че в българския футбол много хора мислят предимно за себе си, а не за управлението на спорта.

България започва световните квалификации с домакинство на Швейцария. Срещата е в четвъртък на стадион “Васил Левски”.

“За съжаление, нищо не се е променило с годините в България. Трудностите взимат надмощие и има много неразбории. Много хора слагат себе си над футбола. България няма никакви шансове срещу Швейцария. Всеки мисли само за себе си и има много непрозрачност - така беше и по мое време, когато бях там. Има много лични интереси, включително и икономически. Не е въпрос само на футбол, а има постоянна борба за власт. България трябва да вземе пример от Унгария, където са единни в ръководството и са успешни", заяви Матеус. 

Германската легенда коментира и кончината на Диего Марадона, споделяйки последната си среща с гениалния аржентинец.

“Смъртта на Марадона ме натъжи много. Но последния път, когато го видях вече бях разтърсен и забелязах, че вече е загубил контрол върху живота си. Това беше на Световното в Русия през 2018-а. Живееше в собствен свят. Гледаше теб, но сякаш гледаше през теб. Единственото нещо, което напомняше за неговото минало бе, че му доставяше удоволствие да е в центъра на вниманието. Оставяше се да бъде почитан, но се усещаше, че не е добре. Не вярвам, че е бил убит, каквато теория се появи в Аржентина. Просто явно хората около него винаги са му давали субстанциите, които е искал. Съжалявам за Диего, ако се беше погрижил за себе си, щеше да е още жив", допълни Матеус.

Нашата група от квалификациите за Мондиал 2022