Българският треньор на Хайдук (Сплит) Красимир Балъков е на път да купи футболисти от бившия си тим Черноморец. Бала ще направи всичко възможно, за да подсили отбора си със своите любимците Енис Хайри и Муса Койта.

Двамата бяха привлечени на “Лазур” именно от бившия национал, който не веднъж е хвалил качествата им. Защитникът и нападателят имат договори с “акулите”, но хърватския тим може да си позволи да плати трансферна сума за тях. Очаква се Черноморец да ги пусне срещу малка компенсация, защото не може да си позволи високите им заплати.

Хайри бе на проби в Щутгарт, където работи бившият шеф на бургаския тим Фреди Бобич, но не бе одобрен. Към тунизиеца имаше интерес и от “Левски”, но Георги Иванов предпочете свободния агент Фредрик Рисп.

Балъков иска Хайри и Койта заради предстоящото участие на Хайдук в третия предварителен кръг на Лига Европа, където излиза срещу Сток Сити.

Тимът на родния треньор отбелязва 100-годишнината от създаването си с тържествени прояви. Снощи хърватският гранд направи 0:0 с шампиона на Европа и Испания Барселона./БЛИЦ