Треньорът на Литекс Красимир Балъков не е притеснен от равенството 1:1 при гостуването на Йелгава в Латвия, изразявайки категоричното си мнение, че "оранжевите" са по-добри и ще елиминират съперника си в първи квалификационен кръг на Лига Европа.

"На фона на моментното състояние, в което се намираме, това е един доста сносно изигран мач. За жалост ние си знаехме, че стандартни ситуации, като тъчове, противникът изпълнява добре и е изключително опасен. Не смятам, че сме направили кой знае каква грешка. Просто малшанс и лош късмет ни доведе до равенството. Още не сме в ритъм, това е една от причините за пропуските. Не искам да се оправдаваме и никога не сме го правили, но теренът е като да играеш на бетон. Топката постоянно подскачаше и затрудняваше футболистите. Забавя темпото, а това е в полза на противника. Имахме две-три положения, които можехме да реализираме, но за жалост не успяхме“, коментира Балъков.

"Притеснения, докато не мине мачът, не трябва да имаме. Мисля, че показахме, че сме по-добрият отбор, но трябва да се мотивираме, тъй като съперникът играе вече 12-и мач и има ритъм. Това се видя в края на срщата. Ние сме в третата седмица на подготовката и ни трябва още малко време, но би трябвало всичко да е нормално и да преминем този кръг“, добави треньорът на Литекс.

"Oт желание, заряд и воля за игра съм доволен, а спортно-технически трябва да работим повече. Лицето на Литекс все още не е това, което искаме, но е напълно разбираемо във фазата, в която се намираме", каза още Балъков.

БЪЛГАРСКОTO УЧАСТИЕ В ЕВРОТУРНИРИТЕ - СЕЗОН 2015/16