Почти сигурният нов национален селекционер Красимир Балъков е поканил в щаба си треньора на вратарите на Левски Димитър Иванков, твърди dir.bg.

БФС през следващата седмица официално трябва да обяви името на новия селекционер, като се очаква никой от помощниците на Петър Хубчев - Левон Апкарян и Георги Донков, както и треньора на вратарите Армен Амбарцумян да не останат.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Следващите евроквалификации са в началото на юни - на 7-и гостуваме на Чехия, а три дни по-късно приемаме Косово. В първите си две срещи направиха 1:1 срещу Черна гора в София и 1:1 с Косово в Прищина). Най-късно до 21 май трябва да бъдат пратени повиквателните на легионерите за тези два двубоя. Първоначално от БФС планираха да свикат Изпълком за 15 май, сряда, и на него да обявят официално името на следващия селекционер.

Най-вероятно обаче сбирката на ръководния орган на централата ще измести заседанието си за ден по-рано - вторник, 14 май, защото на следващия ден е финалът за Купата на България между Ботев и Локомотив Пловдив.

Красимир Балъков иска гаранции за дългосрочно сътрудничество с федерацията. Той има контракт с Етър до края на сезона, като ще опита да изведе болярите до евроквота през седмото място в първенството и баража за Лига Европа.

Освен Иванков в щаба му ще влязат Йончо Арсов, а почти сигурно в него ще бъде включен и настоящият му помощник на "Ивайло" Станислав Генчев. Той е гласен за анализатор.

Иванков започна като наставник на вратарите на сините през зимата. Той бе поканен от Славиша Стоянович, а след това продължи да работи с Георги Дерменджиев, остана и в щаба на Георги Тодоров.