Мениджърът на Черноморец Красимир Балъков даде днес първата си пресконференция за 2010 година, на която представи двете нови попълнения в тима. С договори за 2,5 години са привлечени бразилецът Габриел Фернандо Атз (28 г., 192 см) и португалецът Рикардо Андре (27 г., 183 см).

Централният защитник Фернандо е възпитаник на школата на Гремио. Преминава през всички възрастови гарнитури, за да стигне до представителния мъжки състав, с чийто екип има 80 мача. От 2002 до 2006 г. облича екипа на португалския Униао Лейриа. После преминава в Рубин (Казан), с който става шампион на Русия и има отбелязани 5 гола. През 2008 и 2009 г. е пратен под наем съответно в Химки (Рус) и Химнастик (Исп).

Дефанзивният полузащитник Рикардо Андре израства в школата на Бенфика. В родината си е играл за Пасош Ферейра (2003-2006 г.) и Гондомар (2006-2007 г.), преди да дойде във варненския Черно море (2007-2009 г.).

И двамата нови футболисти идват в Черноморец със статута на свободни агенти.

"С Фернандо и Андре ще станем по-силни. Нашата и техните цели съвпадат - да излезем на международната сцена", заяви мениджърът Балъков.

"Ще дам всичко от себе си, за да се борим за класиране в челните места. В клуба се работи изключително професионално", посочи Фернандо, който през април ще се сдобие с португалски паспорт.

"Имам представа за футбола в България, но от това, което видях в Черноморец, съм изненадан приятно. Организацията е на високо ниво, работи се по амбициозен проект. Много се прави и за базата", допълни Андре. /БЛИЦ