Литекс отпадна още в първия квалификационен кръг на Лига Европа от латвийския Йелгава. Двата тима направиха равенство 2:2 в Ловеч и след 1:1 в Латвия "оранжевите" отпаднаха заради по-малко отбелязани голове на чужд терен. След двубоя в Ловеч част от публиката скандира "оставка" по адрес на треньора Красимир Балаков.

"Аз не се обиждам на хората, разбирам ги. Не съм от вчера треньор. Във футбола е така, понякога се допускат и загуби . Сега трябва да преодолеем този шок, който въобще не го очаквах. Надали и играчите са го очаквали. Футболът обаче те сблъсква с неща, които не очакваш. На мен ми оставя само да работя и да давам всичко от себе си. Други хора ще решават дали ще си тръгна", заяви Балъков.

"Съжалявам много, трябва целият отбор да се извиним на хората, които дойдоха на мача. Елементарни грешки, които вече за кой ли път се повтарят. Индивидуални грешки, които за съжаление ни костват продължаване напред. Йелгава е прекалено концентриран в стандартните ситуации. Вкараха ни нелепи голове. Дадохме им самочувствие, въпреки че обърнахме мача. Накрая сами сме си виновни", допълни специалистът.

На въпрос толкова ли е слаб българският футбол, че вече отбори отпадат от латвийци, Балъков отговори: "Не е така, вижте днес какви отбори също отпадат. Нямаме оправдание днес, стават изненади. Лошото обаче е за нас, че ние сме в тези изненади."

Балъков коментира и положението с изравнителния гол на Йелгава, при който Диало бе в положение на засада: "Ако е имало засада, това е просто...Не обичам да коментирам съдиите, но това си тежи на бригадата, която не успя да се справи с мача."

БЪЛГАРСКОTO УЧАСТИЕ В ЕВРОТУРНИРИТЕ - СЕЗОН 2015/16