Защитникът на Литекс Васил Божиков беше тотално разочарован след отпадането в първия квалификационен кръг на Лига Европа от непретенциозния латвийски тим Йелгава. След хикс 2:2 в Ловеч и преди това 1:1 в балтийската страна, "оранжевите" се разделиха с турнира.

"Много тежко е да се говори след това отпадане, но трябва да приемем като мъже всички критики, които ще ни отправят. Не трябва да имаме никакви претенции, все пак отпадаме в първия кръг."

"Много леки голове допуснахме, сега пак идентични ситуации като в първия мач. Наистина много леки попадения пуснахме. Грешки на нашата защита са това, може би и вратарят. Всички сме сбъркали някъде, за да се стигне до тук. Трябва да си коригираме грешките, няма как", сподели Божиков.

"Крайно време е да се опитваме и да даваме всичко най-добро. Като ни понатиснаха след първия и втория ни гол, даже ни натикаха в нашата половина. Явно като вкараме първия гол, даваме инициативата. Животът продължава, този мач вече е минало. Трябва да си вземем нужните поуки и занапред да си подобрим играта. Гледаме към следващия мач и трябва да се поправим", завърши играчът на Литекс.

БЪЛГАРСКОTO УЧАСТИЕ В ЕВРОТУРНИРИТЕ - СЕЗОН 2015/16