Главният мениджър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков даде пресконференция преди гостуването на Ботев в Пловдив в мач от 21-кръг на efbet Лигата. Той коментира и предстоящите мачове на националния отбор от квалификациите за Мондиал 2022.

„Чака ни тежка седмица с три мача. Ако направим добър баланс в игрите си и в разпределението на силите, се надяваме да спечелим и трите, което е много тежко“, обяви Балъков.

„Най-слабият ни мач беше в Монтана. Там не можахме да направим това, което искахме. Срещу Етър допуснахме доста колективни греши. Преди това играхме 120 минути за Купата, което оказа влияние. Говорили сме с играчите, анализира ли сме. При нас в състава винаги може да има изненади. Нямаме кой знае какви проблеми. Имаше леки настинки на двама играчи. Серкан тренира пълноценно, може да попадне в групата и в състава. Имаме още една тренировка, трябва да изчакаме“.

„Азрудин Валентич е един много добър специалист. Има треньори с различни характери и емоции. Аз не се запалвам бързо, не викам по състезатели, по съдии. Но има и друг вид треньори. За мен е важно моят отбор какво ще сътвори на пловдивска земя. Гостуванията трябва да ги преодолеем с победи. Вече имахме победа в Пловдив, но ще бъде трудно. Ботев загуби предния си домакински мач, ще бъде пределно мотивиран и ще търси успеха“, допълни главният мениджър на ЦСКА 1948.

„Димитър Митков вече няма притеснения при нас. Дойде бързо, трябваше да се адаптира, но вече се познава с всички в отбора. Вижда се и от изявите му. С всеки мач израства и се надяваме да дава още повече за ЦСКА 1948. На мача с Левски направи дузпа. Срещу Ботев за Купата вкара гол, а срещу Етър удари греда. Типичен централен нападател с голяма перспектива. Радваме се, че може да бъде при нас след напускането на Мартин Камбуров“.

„Трябва да минем първо през Ботев (Пловдив) и след това ще мислим за Арда. И те ще имат същия брой мачове. Единствената разлика ще е, ако играем 120 минути, другите по 90. Физическото състояние ще е важно. Подготвени сме въпреки загубата в Търново. Не е физическото състояние причината да загубим мачовете“, призна бившият национален селекционер.

Балъков говори и за предстоящите мачове на националния отбор от квалификациите за Мондиал 2022, където своя дебют като селекционер ще направи Ясен Петров.

„Във всеки един момент футболистите са в различна форма. В националния отбор се викат играчи в добро физическо състояние. Ще видим какви ще бъдат извикани от България. Задачата на Ясен няма да е лесна, както не беше и при мен. Нека не коментираме кой е извикал, а да им стискаме палци, да сме позитивни, защото това за него е начало“, завърши Красимир Балъков.

Купа на България - сезон 2020/2021
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството