Старши треньорът на Черноморец Красимир Балъков заяви, че не иска да коментира съдийството на Николай Йорданов по време на мача с Литекс, но по време на пресконференцията това бе основната му тема. Черноморец загуби от Литекс с 1:2 в Бургас, а реферът изпусна мача накрая.

“Искам да попитам, защо на един мач, в който играе първия срещу втория в класирането, не свири най-добрият съдия. Под нивото ми е да коментирам съдиите. Този човек обаче не е международен рефер, страничните съдии - също. Мачът си бе съвсем нормален и коректен, без остри единоборства и т.н. За жалост не бяхме само Литекс и Черноморец, имаше и други хора, които отговаряха за срещата и те не си свършиха работата”, каза Балъков.

“Аз съм си докарал хора отвън, които са си оставили семействата в лицето на Йончо Арсов, Илия Груев и Фреди Бобич. Нашата задача е да си вършим работата, както ние разбираме, но от тук нататък не може да направим промени в съдийството и футбола. Скоро г-н Момиров ни изкара, че сме единствените, които критикуваме съдиите по най-арогантния начин. В тази българска действителност не е чудно, че се говори по този начин. Може съдията да е имал лош ден, но в България често се случват да имат лоши дни”, продължи мениджърът на Черноморец.

“Аз съм се прибрах в България точно заради тези работи, да бъдем коректни, идеални и честни. Не съм доволен от нашия български манталитет. Успяхме да се противопоставим на Литекс, докато бяхме с 10 души на терена. Диктувахме темпото, но накрая станаха тези грозни неща. Всички в България трябва да се научим да не правим такива неща по терените, защото по този начин никога няма да стигнем европейското равнище, към което сме се запътили. Лошото е, че днес не загубихме само един двубой, а и двама много важни играчи, които ще ни липсват в следващия мач”, завърши Бала./БЛИЦ