Литекс е новият лидер в “А” група, след като надигра като гост Черноморец с 2:1 в мач от 12-ия кръг. Ловчанлии свалиха от върха именно бургазлии. Преди утрешните мачове ЦСКА се свлече на трето място във временното класиране. Дербито между Черноморец и Литекс завърши скандално, като съдията Станислав Тодоров не успя да овладее събитията на терена.

Всичко бе добре до последните десетина минути. В 83-ата минута реферът изгони Цветомир Цонков от състава на домакините за втори жълт картон, а в следващата минута прати под душовете и капитана на “акулите” Траян Дянков. Станислав Тодоров се консултира с асистента си и показа директен червен картон заради удар без топка на Дянков срещу Том. Малкото фенове на Черноморец хвърлиха десетки бутилки от минерална вода по страничния съдия, който няколко минути не можа да заеме мястото си. До края срещата протече с блъскане между футболистите, постоянни фаулове и мелета на терена.

Привържениците на домакините през цялото второ полувреме скандираха “Мафия, мафия” по адрес на гостуващия тим и съдията Станислав Тодоров. След края на двубоя съдиите едва бяха изкарани от терена, като към тях летяха доста предмети и почти сигурно домакините ще отнесат наказание заради поведението на феновете.

Самият мач започна по прекрасен начин, условията за игра бяха повече от отлични. В 18-ата минута гостите поведоха в резултата. Дока проби мощно отляво, центрирането му хвана неподготвени вратаря Борел и Дянков, които се сблъскаха и поднесоха топката на тепсия на Нифлор. Французинът нямаше как да сбърка от един метър на празна врата и откри резултата. В 25-ата минута Карбони изведе много добре Фернандес, който излезе сам срещу Голубович и го прехвърли за 1:1.

В 45-ата минута се получи най-неприятния инцидент в срещата, след като Мартин Тошев скочи за висока топка, но падна лошо на главата си и си глътна езика. Бързата намеса на лекарския щаб на "акулите" предотврати по-тежки последствия. На почивката бившият нападател на ЦСКА бе заменен и откаран с линейка от стадиона.

В 56-ата минута Христо Янев изпълни блестящо пряк свободен удар реализира за крайното 2:1. В 72-ата минута отново Янев можеше да вкара, но от няколко метра пред вратата прати топката в аут./БЛИЦ

Черноморец - Литекс 1:2
0:1 Нифлор (18), 1:1 Фернандес (26), 1:2 Христо Янев (56)

Черноморец:
33.Борел, 18.Зайц, 2.Дянков, 26.Терзиев, 15.Стоимирович, 22.Цонков, 8.Марсио Нуньо, 20.Гонсалес, 13.Тошев (46 - Дуду), 9.Фернандес (64 - Дяков), 19.Карбони
Резерви: 27.Стоянов, 5.Кръстев, 4.Хайри, 11.Дуду, 25.Крумов, 10.Дяков, 7.Кардосо

Литекс: 1.Голубович, 25.Кишишев, 2.Барт, 22.Николов, 3.Занев, 23.Йеленкович, 10.Сандриньо, 8.Том, 7.Янев, 15.Дока, 19.Нифлор
Резерви: 12.Тодор Тодоров, 9.Светослав Тодоров, 14.Панов, 17.Миланов, 28.Диего, 33.Бодуров, 99.Саидходжа

Стадион: "Лазур" - 2000 зрители
Съдия: Станислав Тодоров
Жълти картони: Зайц, Цонков, Пламен Крумов (Черноморец), Голуович, Йеленкович (Литекс)
Червени картони: Цветомир Цонков (83-Черноморец),