Лъчезар Балтанов отново вдигна Купата на България с Ботев (Пловдив), седем години след предишния триумф на "канарчетата". Въпреки че не игра толкова много при този поход, колкото при предишния, опитният халф сподели, че и двата трофея са му много на сърце. Тази вечер "жълто-черните" победиха Лудогорец с 3:2 на "Васил Левски" и заслужиха Купата на България.

“Емоцията се повтаря както преди седем години. Уникално щастливи сме, завършваме сезона по уникален и подобаващ начин и сега ще има европейски вечери”, започна Балтанов.

“Мога много да разказвам. И двете купи са ми много на сърце, така че не мога да ги разделям. Да, тогава играх повече, днес не съм играл много, но щастието е същото. Изпитах същата радост”, каза 35-годишният халф.

“Дай боже да направим запомнящи се европейски вечери. Ако всичко е наред и си играем на нашия стадион - това ще бъде прекрасно. Липсваха ми точно тези вечер, макар че на Лазур също не беше по-лошо, беше уникално, но друго си е да си си вкъщи и да радваш нашите прекрасни привърженици, които отново показаха, че са номер 1", добави Балтанов.

“Надявам се, че ще се уточни час и място. Всички са добре дошли да направим още един празник и както беше през 2017 г. да се напълни целият център, да има настроение, усмивки и радост”, каза още халфът на Ботев.