Банско стартира зимната си подготовка за пролетния дял от първенството на "Б" група утре от 14:00 часа на стадион "Свети Петър". Най-сериозен трансфер в тима от зимния курорт е юношата на ЦСКА Димитър Маймунков, който за последно игра в Сливнишки герой.

"Стартираме с 21 състезатели. От досегашните футболисти, на които разчитахме през есенния дял на първенството в "Б" група, не са вече при нас вратаря Божидар Стойчев и полевите играчи Николай Дичев, Янислав Иванов, Цветан Павлов и Димитър Везалов. С всички тях се разделихме по взаимно съгласие като приятели, като вратата им е отворена ако пожелаят да се завърнат при услoвие, че не си намерят по-подходящ отбор от нашия", каза пред БТА изпълнителният директор на Банско Йордан Баряков.

Новите футболисти:
Милен Лефтеров - Пирин (Разлог)
Виктор Шишков - Пирин (Разлог)
Антонио Лулейски - Септември (Симитли)
Костадин Кацимерски - Септември (Симитли)
Любомир Илиев - Септември (Симитли)
Йордан Гошев - Септември (Симитли)
Димитър Маймунков - Сливнишки герой

"Търсим усилено още един вратар. Имаме проведени разговори с няколко момчета от други отбори, но до няколко дни ще се разбере кой от тях ще бъде одобрен", каза още Баряков.

Както вече стана ясно, Банско е с нов треньор след раздялата с Александър Томаш. Начело на тима вече е Иван Атанасов, Иван Топузов ще е играещ помощник-треньор, а кондиционен треньор ще е Антон Андонов.

Контролите на Банско:
23 януари - Витоша (Бистрица)
27 януари - Септември (София)
30 януари - Пирин (Гоце Делчев)
3 февруари - Вихрен (Сандански)
6 февруари - Пирин (Разлог)
13 февруари - ОФК Беласица