Веселин Стойков официално е играч на Банско, съобщи изпълнителният директор на втородивизионния тим Красимир Горанов, който картотекира нападателя за пролетния дял на първенството в "Б" група. С това на практика се сложи край на сагата около неговото преминаване в тима под връх Тодорка, след като забавянето на жълтата му карта от чужбина пречеше на това той да заиграе в отбора.

За последно Стойков беше в казахстанския втородивизионен Каспий (Актау), след което опита да намери отбор от чужбина, но удари на камък.

Същевременно той имаше възможност да се завърне в родния Пирин (Благоевград), но в крайна сметка прие предложението на Банско да се присъедини към тях. Това ще бъде втори престой за бившето "орле" в клуба от зимния ни курорт, след като през сезон 2009/2010 той обличаше екипа на банскалии и бе основна единица в тима и в 29 мача фиксира 12 гола на сметката си. В Банско Веселин Стойков ще се състезава със статут на аматьор и ще може да излезе срещу бившия си тим Видима-Раковски на стадион "Свети Петър".

За двубоя в неделя на разположение на треньора Йордан Самоковлийски ще бъде и дошлият от Септември (Симитли) Мирослав Николов.

За Банско домакинството срещу севлиевци ще бъде не само първо пред собствена публика след подновяването на пъррвенството в "Б" група, но и първо за пролетния полусезон. Както е известно, миналата седмица тимът победи без да играе - служебно 3:0 срещу отказалия се от по-нататъшно участие в първенството Сливен.