Пенчо Йорданов, бащата на варненския футболист Йордан Пенев, посрещнал спокойно „трагичната“ вест за сина му от телевизионната емисия. В своите новини около полунощ в четвъртък БТВ излъчи репортаж за загиналия млад футболист на Локомотив (Пд) Йордан Пенев, но пусна снимка, оформена като некролог, на неговия съименник от Варна.

„Мой приятел ми се обади да ми каже новината, след като час по-рано аз бях разговарял по телефона със сина си, който е в Германия. Отидох в другата стая при дъщеря ми и върнах назад предаването, за да видя емисията на живо. Аз и жена ми знаехме за какво става дума, на самото поднасяне на новината и да видим снимката на сина си в този вид, е изключително неприятно и грозно. На никого не го пожелавам“, заяви за petel.bg Пенчо Йорданов. Малко след това неговата дъщеря е писала на брат си по фейсбук за случая. Впоследствие семейна приятелка е изпратила на Данчо линк с емисията.

„Днес ми запалиха телефона. Звъняха близки и приятели, други пък ги било страх да ми се обадят, защото не разбрали каква е истината. Ами какво да кажем за бабите и дядовците на Данчо? Добре че с тях всичко е наред. Какво да кажем обаче за родителите на починалия футболист, на които поднасям съболезнованията си. Как са се почувствали те, когато са загубили сина си, а виждат друг човек вместо него?“, допълни Пенчо. Той се обадил на редакционен телефон на БТВ, но след като разбрал, че става въпрос за спорт, жена от другата страна му препоръчала да се свърже по електронен път със спортния отдел. В телевизията са звънели и приятели на Данчо.

„Няма да търся никого от отдел „Спорт“, а и не виждам смисъл да го правя. С жена ми наехме адвокат и завеждаме съдебен иск срещу телевизията“, каза още Пенчо Йорданов. Запитан как е приел Данчо новината за „кончината му“ и как се чувства днес, Пенчо заяви: „Синът ми бе крайно разочарован. Не можеше да повярва, че е възможно такова нещо да се случи и бе категоричен, че отиваме на съд. Иначе се чувства прекрасно, работи в бяла държава и има много приятели. На 20 декември се връща за празниците.“