Голям гаф сътвори националната телевизия bTV. В късната си емисия снощи медията излъчи репортаж за футболиста от Локомотив (Пловдив), който преди три дни загина в катастрофа, станала между селата Йоаким Груево и Кадиево. Футболистът се казва Йордан Пенев, роден е през 1994 г. При излъчването на репортажа, телевизията обаче показва снимка на юноша на Спартак (Варна), носещ същото име, който от година и два месеца работи в Щутгарт (Германия). Репортаж по същата тема били излъчили и БНТ, като в телевизията майка също използват снимка на варненеца, съименник на загиналия, твърди Йордан Пенев.

След излъчването на двата репортажа приятелите и роднините на варненския футболист изпаднали в шок и започнали да му звънят.

"Нямах представа какво са излъчвали, докато не започнаха да ми звънят и да ми пишат във "Фейсбук" - всико наред ли е и жив ли съм", коментира Пенев, цитиран от "Трибали".

Заради шока, който е бил принуден да преживее в последните часове, юношата на Спартак (Варна) възнамерява да съди двете телевизии.