Румънецът Лауренциу Регекампф ще дебютира днес начело на Литекс. От 20:00 часа "оранжевите" се изправят срещу Локомотив (Пловдив) на "Лаута" в мач от 4-ия кръг на "А" група.  "Смърфовете" са на дъното в класирането с едва 1 точка, но я спечелиха в дербито срещу "Ботев" (Пловдив) миналата седмица - 1:1. За Литекс победата е без алтернатива, още повече след вчерашната грешна стъпка на Лудогорец (1:1 в Монтана). Ако Литекс спечели на "Лаута", ще запази лидерската си позиция и ще увеличи аванса си пред шампионите на 3 точки.

По всяка вероятност Регекампф няма да направи промени в състава, който надви Монтана с 2:1 преди седмица. Звездата Данило Асприля и Арсенио Нунеш ще атакуват по крилата, а Хенри Рохас ще играе зад нападателя Бьорн Йонсен.

В лагера на домакините контузени са Игнат Дишлиев и ветерана Ванчо Траянов. Наставникът Христо Колев ще пусне като тандем в предни позиции Мартин Камбуров и Зоран Балдовалиев. Централна двойка защитници отново ще са опитните Кирил Котев и Александър Тунчев.

Добрата новина за Бащата е, че ще може да разчита на най-новото попълнение - френският халф Лоик Дюфо, който вчера подписа с Локомотив (Пловдив) и бързо беше уреден с картотека. Роденият на 15 март 1989 година полузащитник заменя Дани Кики в групата за мача с Литекс.

Вероятни състави:

Резултат с изображение за локомотив пловдив
ЛОКОМОТИВ (Пловдив): Ясин Ел Харуби, Пламен Крумов, Александър Тунчев, Кирил Котев, Христо Стамов, Георги Вълчев, Оливие Боне, Лоик Дюфо, Зоран Балдовалиев, Йоан Ласиман, Мартин Камбуров
Треньор: Христо Колев



lit.jpg
ЛИТЕКС
:
Винисиус Баривиейра, Страхил Попов, Рафаел Перез, Пламен Гълъбов, Иван Горанов, Петрус Бумал, Никола Колев, Данило Асприля, Хенри Рохас, Арсенио Нунеш, Бьорн Маарс Йонсен
Треньор: Лауренциу Регекампф