Бившият шеф на БФС Иван Славков определи като "пълно безумие" идеята да спре футболното първенство. Както е известно, президентът на ПФЛ Валентин Михов и вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков се обявиха за временно спиране на футболния шампионат.

Михов и Лечков изразиха мнение, че първенството трябва да се играе, само след като клубовете модернизират базата си, а стадионите отговарят на всички изисквания.
 
"Лечков предлага да спре първенството, което е пълно безумие. Може би затова е карал толкова силно онзи ден, като са го спрели нервен", коментира Славков.
 
"Рецепта не мога да дам, естествено, но изглежда интересите са далеч от това да се повишава нивото на нашето вътрешно първенство и качеството на състезателите. Даже не знам в момента колко са чужденците в елитната ни група, наемници - с наемници нищо не става", допълни той.
 
Славков не смята, че борбата с футболното хулиганство е особено трудна задача с оглед намаляващия брой фенове, които посещават мачове в България.
 
"С феновете най-лесно могат да се оправят, особено с този намаляващ брой на зрителите. Една клетка, една мрежа и двама по-авторитетни полицаи могат да ги укротят, но това не е основният проблем на футбола. Днес съобщават за някакъв футболист на ЦСКА, че пребил момиче - какво да очакваме от публиката, след като играчите не са с всичкия си", каза още Батето.