Левски се прибра в България призори, след като полетът бе забавен заради скандала на летището в Баку. Играчите пристигнаха уморени от дългия път и среднощните неволи. Мачът с ФК Баку завърши 0:0.

Завръщането на тима стана благодарение на делегата на УЕФА Райнер Кох. Въпреки това обаче, изпълнителният директор по финансовите въпроси на шампионите Константин Баждеков беше категоричен, че клубът ще внесе жалба до европейската централа, в която ще се оплаче от скандалното поведение на домакините.

"Точно и съзнателно ни обработиха документите много бавно, с нежелание, за да стане заветното 24 часа местно време и да сложат 9 хиляди евро глоба. Платихме не само глобата, но и обработката на самолета, всичко излезе общо 23 хиляди евро. Явно там са странни порядките. Не е нормално това, аз пътувам толкова много, но такова чудо не бях виждал. Уж затворено летище, пък те излитаха и кацаха самолетите", беснееше президентът на тима Тодор Батков при завръщането у нас.

"Обадих се на колегата президент и той говори с министъра на транспорта и министъра външните работи. Не вярвам, че това е провокация от местния тим, просто такива са им порядките. Бардон ми каза, че миналата година така са сурвакали Анортозис, само че са се отървали с 5 хиляди евро. Задържали са ги и 4 часа. Няма да им отговаряме подобаващо. Ние сме спортсмени. Хората бяха пределно гостоприемни. Получи се не лош мач. Интригата остава. Мисля, че имаме предимство у дома", допълни собственикът на "сините".

"Бях бесен на летището в Баку, защото не може всички да се покрият като плъхове. Идва ми някакво секютири и ми каза "Не може да летите, разполагайте се, утре в 7:00 часа ще потеглите". Бяха ни вкарали в гейта, който беше заключен и дори нямаше тоалетни. Бяхме заградени като овце. Звъняхме и на делегата. Човекът се реши да провери на място каква е ситуацията, но когато дойде вече бяхме решили въпроса. Оправихме работата. Делегатът оказа пълно съдействие. Аз бях бесен. Казах, че ще пиша на Платини днес, но не знам. Най-вероятно няма да се стигне до такива неща", завърши адвокатът./БЛИЦ