Резилът на “Левски” срещу Спартак (Търнава) няма да остане безнаказан за футболистите на “сините”. Собственикът на клуба Тодор Батков е наложил солени глоби на играчите в размер на 30% от месечните им възнаграждения. По-голяма санкция е наложена единствено на Сержиньо Грийн. Холандецът ще остане без 70% от заплата си, тъй като си изкара червен картон на реванша в момент, в който “Левски” имаше числено превъзходство на терена.
 
Освен това Батков е наложил глоби и на служителите на клуба, които според него не са си свършили добре работата около двата двубоя със словаците. Със санкциите адвокатът цели да облекчи бюджета на отбора, след като в него зейна сериозна дупка след отпадането от Лига Европа, която ще трябва да бъде запълнена с продажбата на играчи.
 
До края на трансферния прозорец – 31 август, “Левски” ще се опита да трансферира поне двама свои футболисти. На “Герена” водят последни преговори по преминаването на Дарко Тасевски в руския Ростов. “Сините” ще се опитат да вземат поне 300 000 евро за македонския халф. Даниел Младенов най-вероятно ще бъде продаден на турски отбор.
 
За да пести средства, “Левски” закри старшата възраст в школата си на стадион “Раковски”. Така от новия сезон там няма да се готвят момчета, по-възрастни от 18 години. По-перспективните юноши са преместени на “Герена”, а останалите ще трябва да си търсят нови отбори./БЛИЦ