Тодор Батков призна, че касата на “Левски” е празна и всеки месец има повече разходи, отколкото приходи. Босът застана зад претенциите на публиката, която недоволстваше в последно време заради колебливите изяви на отбора.

“Касата дали е празна? Да, празна е, но чия не е празна днес. Месечно постъпва нещо, което покрива някои разходи, другите се покриват от лицето, което стои срещу вас”, заяви босът на “сините”. На въпрос, дали е истина, че е взел заем от Георги Иванов, Батков беше категоричен: “Няма такова нещо.”

"Защо ходя с охрана? Първо, заради големи дела, които водя. Второ, заради "Левски". Просто заплахите, които получавам свързани с отбора под формата на обаждания, имейли и SMS-и, са ежедневие. На трето място съм с охрана заради вестника, които непрекъснато засяга нечии интереси", продължи адвокатът.

"Ситуацията в “Левски” е нормална. От гледна точка на финанси, редовно плащане на заплатите, редовно погасяване на задълженията си вършим задачите нормално. За да бъде всичко наред обаче отборът трябва да побеждава всеки път - и лете, и зиме, независимо къде, а за жалост това не се случва и започна напрежение сред публиката, която е права за себе си. Има напрежение в медиите, които търсят сензация, напрежение между играчите, напрежение сред треньорите”, допълни още Батков, който беше гост в БиТиВи.

Батков за пореден път говори и за евентуалната продажба на клуба: „По-скоро не бих продал “Левски”, защото това не е типично, стандартно търговско дружество, което да се купи и продаде. Готов съм да приема като мой партньор човек със сърце и пари, чисти пари. Ако месечно попълва 200 хиляди евро за бюджета, съм готов да си поделим разходите.”

„Моят мотив беше и продължава да е чувството за отговорност. Аз убедих Майкъл Чорни да купи “Левски”, аз го представлявах във всичко в “Левски”. Когато март 2004 година стана ясно, че няма как да дойде в България, той каза: “Баста! Забранявам ти да ползваш вече мои пари, явно държавата не ме иска. Предай акциите на министъра на вътрешните работа (Георги Петканов)”. Казах му, че това не може да стане. Затова аз поех “Левски”, преведох му парите колкото беше номинала на акциите му”, завърши Батков./БЛИЦ