Шефът на "Левски" Тодор Батков коментира загубата на "сините" от Славия с 0:1 в най-старото столично дерби. Адвокатът обяви, че тимът му не е играл така, че да заслужи победата, но не е трябвало и да загуби.
 
Батков обвини колегата си от Славия Венцеслав Стефанов, който преди мача се оплака от рефера Георги Кабаков, а думите му, според Батков, са накарали рефера да пусне по-свободна игра.
 
"Отборът показа, че може много повече. Да, има закъснели заплати, ниска мотивация. Сега наближаваше дербито и колегата Венци си пусна хайвера. Реферът остави много свободна игра, видя се и фаулът срещу Гикиевич при техния гол. "Левски" не заслужаваше да победи, но и не заслужаваше да загуби. 
 
Предния мач, когато паднахме тук, пак го свири Кабаков. Сега той стана левскар. Смешна работа! Но не искам с никого да се заяждам. Днес е голям празник, преди няколко часа се запали Благодатния огън.
 
Искам да поздравя всички левскари и българи в името на светлия празник. Нека бъдем по-смирени. Колкото до мача – ние доказахме, че можем много повече както се видя в Разград. Що се отнася до съдията, той не повлия върху резултата. Може би се уплаши, че ще застраши оставането на най-стария клуб в "А" група", заяви Батков.
 
Той отговори и на въпроси на журналисти за проблемите пред "сините" за лиценза на клуба.
 
"За лиценза в "А" група не виждам проблеми, колкото до евролиценза има една сума, която по мои сметки е около 560 хиляди. Искам да уверя, че кампанията "Левски" е твой ще продължи с пълна сила след празниците. Не се отказвам от обявеното, всеки е добре дошъл да помогне и да сподели съдбините на любимия клуб. Хората мислят, разбирам – не е маловажно как ще разрешим проблема с лиценза, както и как ще играем в реванша срещу Лудогорец за Купата.
 
Ние сме известни с това, че не мамим никого. От 7-8 месеца имаме проблеми със заплащането. Не, не говоря за бойкот на футболистите. Съвсем други са уверенията на капитана и треньора. Аз имам отговорност към "Левски" – това е съдба и обществена ангажираност. Неприятно е, но съм убеден, че с помощта на всички ще излезем от ситуацията", заяви Батков.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите