Собственикът на Левски Тодор Батков е склонен да стане член на Изпълкома на БФС.

"Бих помислил дали да вляза в Изпълкома, зависи дали ще имам достатъчно време. Българският футбол е така измислен, че да не могат да се прилагат чужди модели. Знам много добре как е в Англия, Франция, Италия... При нас обаче нещата са други. Президентите на големите клубове не трябва да стоят настрани и избрани 13 или 15 души да решават техните въпроси. Знам за идеята на Гриша Ганчев и дълбоко я подкрепям. Има 5-6 сериозни клуба, които могат да получат покани – Левски, ЦСКА, Ловеч, Черно море, Черноморец, Пирин също се справя добре. Ние работим отлично – последното е случаят с телевизионните права. Мисля, че сме надмогнали фенските си пристрастия и работим добре заедно", каза пред "Дарик" радио Батков.

Той добави, че търси пари за Левски от богати българи. Батков обаче уточни, че не продава Левски.

"Имам пари за Левски, но в същото време не бих отказал да поделя със съдружник финансовата тежест. Не го казвам, защото не мога да издържам клуба, а защото българският футбол не е като европейския. Необходими са 7-8 милиона лева на година. Приходите от спонсори и от собствени средства са около 3,5 милиона. Това е по-малко от половината от нужното. В никакъв случай не бих продал целия клуб. Всеки, който е готов да дава пари на футбола, е добре дошъл и не бива да му се отказва. Готов съм с всеки да разговарям за съвместни проекти, но не за продажба", появни Батков.

"Взимат се мерки за намаляване на разходите. Отказваме се от някои неща, които са доста екстравагантни и без които спокойно може да се мине. Баждеков много добре обясни защо се местим от "Леге". Уточнявам, че Левски освобождава офиса, но моите фирми остават там", каза още босът на "сините".

Адвокатът разясни, че е имало интерес към Левски от няколко инвеститори, но той ги отрязал, тъй като кандидат-купувачите се вълнували главно от недвижимите имоти на клуба.

"Чорни в момента е в Лондон, видях се с него. Интересува се от Левски, обича клуба и има 20%. Той има желание да гледа някои от контролите ни по време на лагера в Турция", каза още Батков.

"Баждеков вече има предостатъчно опит. Велев успя да преодолее първоначалното смущение, което имаше от неочакваното назначаване, а и разочарованието от отпадането от словаците. Сега Левски играе добре и печели. Боримиров проявява старание, а и има какво още да се желае. Това трио работи добре", каза босът.

"Всеки ръководител, който назначавам в клуба, получава пълен кредит на доверие и това трудно се променя. Съжалявам само за назначението на Велислав Вуцов. Това беше грешка и за нас, а и за неговата кариера", каза Батков, добавяйки, че Фелипе Да Коща със сигурност остава в Левски - "Темата с Да Коща приключи. Той има договор с нас." /БЛИЦ