Талантите от ЦСКА 1948 Симеон и Виктор Василеви са новите близнаци в българския футбол. Родени са на 24 октомври 2005 година. Правят първите си стъпки в "Тигрите", следват 7 години в школата на Левски, където са основни футболисти във формациите, за което играят. 

Виктор дори е капитан, вкарва доста голове, включително два във вратата на ЦСКА, с което донася купа на "сините". Той е халф, а Симеон - ляв бек, който вече се утвърди в титулярния състав на ЦСКА 1948 и в младежкия национален отбор.

Софиянци са, продължават да живеят в "Сухата река" до стадиона на родния си клуб Левски. 

Близнаците разказаха повече за себе си пред камерата на БЛИЦ Live: 

"Mного съм щастлив в ЦСКА 1948. Благодаря на ръководството за шанса да дебютирам, най-вече на шефа", започна Виктор. 

"Не е лесно, но с труд и постоянство всичко се получава. И най-вече трябва да вярваш в Господ. Има още върху какво да се работи - в дефанзивен план, върху техниката, и за бързината", коментира Симеон. 

Започват с футбола в школата на "Тигрите", следват 7 години в Левски. Решават обаче да си тръгнат от "Герена" и да продължат в ЦСКА 1948. Обясниха какво ги е накарало да предприемат важната за бъдещето си крачка. (2:00 мин.)

"Близнаци сме, но сме различни. Виктор обича да излиза с приятелката си, да има връзка, докато аз съм повече по забавленията", каза Симеон за брат си.

"Той не си пада по връзките, излиза с момичета, с приятели. Аз се чувствам по-добре, когато съм във връзка, по-спокоен съм. От половин година имам гадже, казва се Даная. Много добре се чувствам с нея. Дава ми спокойствие, винаги ме подкрепя", коментира Виктор и разказа как запознал съотборника си Росен Божинов с грацията от ансамбъла по художествена гимнастика Рейчъл Стоянов. (3:48 мин.)

Симеон симпатизира на Реал (Мадрид) - "Подражавам на левия бек Марсело и на Роналдо. Харесвам Христо Стоичков и Бербатов, бяха много добри футболисти" (5:30 мин.)

Виктор е фен на Борусия (Дортмунд), още като малък е посетил "Сигнал Идуна Парк" (6:20 мин.)

"Искам да заиграя в Efbet Лига, да натрупам опит, готов съм. След това да премина в чужбина. Още от малки играем заедно, знаем кой къде се движи. Заедно можем да играем много добре и да измислим много неща", обясни Виктор. (6:50 мин.)

"Обичаме да ходим на риболов, понякога спим и на палатки по язовителите - Костенец, Огняново... Това е хобито ни. Oбичаме планините, изкачваме върхове. С родителите ни често ходим. Изкачвали сме Черни връх, Ботев, Рилските езера, ходили сме навсякъде. Много искаме да изкачим и връх Мусала. Ако видим мечка, ще опитаме да й избягаме", разказаха талантите. (7:27 мин.)

"Постигнахме много важна победа", доволен е Симеон Василев. (10:00 мин.)

"Учим в 57-мо Спортно училище "Св. Наум Охридски", индивидуално. Подготвяме се за матура, ходим на уроци по български език. Който повече знае - подсказва на другия. Не са ни хващали да преписваме", разказаха близнаците, а Симеон добави: "Добре сме - четворки, петици, въртим шестици от време на време". (11:00 мин.)  

"Кой не обича лъскавите коли? За всичко има време. Не сме умрели да имаме лъскави автомобили. Всичко с времето си. С труд и постоянство ще си купим и къскави коли", каза Симеон. (12:10 мин.)

"Учим се от Ради Кирилов, Ивайло Чочев, Бирсент Карагарен, Емил Виячки, Реян Даскалов. Големите много ни помагат", добави младежкият национал. (13:15 мин.)

Симеон Василев каза срещу кои съперникови играчи му е трудно на терена. (13:47 мин.) 

Кои са най-паметните им мигове до момента в кариерата. (14:20 мин.)

"Бях 6 години капитан в школата на Левски, на сърце ми е, но давам всичко от себе си за ЦСКА 1948, за да ги победим", каза Виктор. (15:00 мин.) 

"Тук ни е по-добре. Да, имаме приятели на "Герена", там израснахме, там живеем - в "Сухата река", добави Симеон Василев. (15:20 мин.)

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: КАЛОЯН БАЛАБАНОВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ
Снимки: ГЕОРГИ КОЛЕВ