Президентът на Левски Тодор Батков внесе яснота по нашумелия въпрос за отзоваването на Юсух Рабех от лагера в Агия Напа и връщането на бранителя в София. Прегледите са показали, че мароканският защитник има здравословен проблем, но отначалото на следващата седмица ще поднови тренировки и ще пътува със "сините" за Анталия.

"Рабех е един от най-добрите футболисти, привличани някога в България. Не случайно беше капитан на младежкия национален отбор на Мароко, с който биеха, когото си поискат. Купихме го по изричното настояване на Станимир Стоилов и не беше лесно. Платихме за него 750 000 евро", обясни Батков.

"Рабех постоянно получава покани за националния отбор на Мароко и това говори достатъчно. Той е труден футболист като характер, има езикова бариера, а още повече и че спазва мюсюлманските норми и гладува, което го прави недостатъчно ефективен на терена през два периода от година", каза още пред "Дарик" радио босът на Левски.

"Разбрах с известно закъснение за станалото в Кипър. Наредих на спортно-техническото ръководство да отзове футболиста спешно. Направихме прегледи и изследването потвърди изцяло диагнозата. Той има неспортна контузия, която е болезнена, т.е. той има проблем. Той ще бъде лекуван медикаментозно, няма да се налага операция. От понеделник-вторник ще може да премине на пълни натоварвания. Ще замине с отбора на Левски за втория лагер в Анталия", разказа още Батков.

"Рабех си дава сметка, че поведението му е било недопустимо, взел си е поука и ще продължи да се състезава за нас. Той е един от играчите, които сме склонни да продадем и ако има интерес, можем да се разделим с него. За него запитвания имаше от Франция, Русия и от отбори от Персийския залив", каза още собственикът на Левски. /БЛИЦ