Босът на "Левски" Тодор Батков заяви, че няма желание да продава Гара Дембеле през зимата, а освен това иска още един нападател на Локомотив (Пловдив) - Базил де Карвальо.

"Нямам желание да го продавам, но той има клауза в договора, съгласно която, ако постъпи сериозно предложение, нямаме право да го задържим. Засега оферта няма, има интерес. По-скоро няма да го продадем, но гарантирам, че ако се стигне до продажба ще отделим пари, за да купим футболист, поне толкова ефективен като него. Той е позитивно момче, доволен съм от него. Не забравяйте от коя школа идва. Негови връстници от школата играят в отбори като Арсенал. Нормално е той да търси реванш и да иска да играе в националния отбор на Франция", заяви Батков след победата с 3:1 в Банско, класирала "Левски" на 1/8-финалите за Купата на България.

Босът уточни, че клаузата за закупуването на Дембеле е определена сума, като желанието и на клуба, и на играча е трансферът да бъде в голямо първенство. Батков добави, че при продажба на Гара Локомотив (Пловдив) ще прибере 15 или 20%, а определен процент имат и мениджърите на играча.

"Базил де Карвальо е в нашия обсег, но предпочитаме да вземем перспективен футболист, който да играе повече години. А той е на 29 и с доста висока заплата. Условията, които поставят за него са доста тежки, но не го изключваме. Търсим и други, и то от голямо първенство и от големи отбори", добави Батков. /БЛИЦ