Собственикът на "Левски" Тодор Батков се похвали, че е присъствал на среща във Варшава заедно с комисията по състезанията към УЕФА, в която членува. Босът на "сините" информира, че на нея е било разисквано сформирането на нов европейски клубен турнир.

"Имам и новина от УЕФА. Знаете, че участвам в комисията по състезанията към УЕФА. Имахме събиране във Варшава. От следващата година стартира нов европейски турнир, който още няма име, но е по модела на Шампионската лига и ще бъде за националните юношески шампиони. Ще има квалификационни кръгове, 8 групи по 4 отбора. Ще се реши тепърва дали ще е за отбори до 17 или до 18 години", обясни Батков.

"Надявам се нашите юношески формации да станат шампиони в България, за да можем да участваме в новия турнир на УЕФА. Това е много важно за по-бедните държави, като нашата, както и за колегите от този район, с които искаме тази промяна. Всички ще бъдем много щастливи, ако идеята се осъществи. УЕФА са обявили бюджет от 4,5 милиона евро, като ще поемат напълно разноските на тима, които гостува в турнира", коментира Батков.