Футболистите на Левски са глобени от собственика на клуба Тодор Батков. Адвокатът е санкционирал играчите с по 30% от заплатите им за месец февруари.

Причина за това са загубите на шампионите от Литекс (0:3) и Локомотив (Сф) (0:2). Ръководството на "сините" забави нарочно плащането на въпросното месечно възнаграждение, за да изчака дербито с ЦСКА (0:0). Отлагането е с две седмици, след като "сините" трябваше да вземат заплати на 15 март, но ще ги получат днес.

Според източници от "Герена" Тодор Батков е пратил писмо на финансовия директор Константин Баждеков, в което го е уведомил за санкциите, твърди "Меридиан Мач". "Сините" шефове обаче предпочетоха да не казват на футболистите за 30-процентните глоби преди дербито с ЦСКА.

Играчите ще разберат за това чак днес, като и в съблекалнята подозираха, че ще има санкции, след като тимът изпусна титлата и е далеч дори от евротурнирите. Имаше вариант, в който глобите на "Герена" да бъдат отменени, но той беше свързан с победа над ЦСКА в дербито, а то, както е известно, завърши 0:0. /БЛИЦ