Собственикът на “Левски” Тодор Батков разкри, че няма никакви преговори за изграждането на нови стадиони. Както е известно, през април босовете на столичните клубове се събраха, за да поставят начало на усвояване на държавни пари и ремонтиране на стадионите.

“Няма преговори. Имаше тържествени обещания, интервюта, всичко беше наред, но нищо не се случва или поне аз не съм чул. Ние се вързахме, похарчихме 600-700 хиляди лева и това е, прецакахме се”, заяви Батков, който днес изгледа победата на “сините” над Славия с 2:1 в контрола.

“Влизаме в тежка серия, предстоят ни мачове с Миньор, Литекс, Лудогорец. За жалост днес шведът се контузи. Отборът трябва да се вдигне, да се освежава, да се види моментното състояние. Сега се гради основен състав. Аз мисля организационно всичко да е наред, да има пари, от тук нататък...Това е съставът, който ще трябва да изкара първия полусезон и ще броим пилците в края на ноември. На малките им трябва повече самочувствие, мачове за мъжкия отбор, трябва да им се гласува повече доверие. Затова са “Левски” най-обичаният отбор, да се борят и бият. Винаги сме се славели с такива футболисти, може би духът малко липсва, което ни отличаваше през годините. Причините са, че имаме 8 нови сега, трима привлечени през зимата. Само двама-трима са дишали футбола на “Левски” - Влади Гаджев, Мариян, вие ги знаете по-добре”, коментира още босът на “сините”.

“Представянето на отборите ни в Европа е лошо за целия български футбол. Догодина ще е още по-лошо. Защо се стигна? Аз мога да говоря за моя отбор. Явно много промени направихме, нямахме време да сглобим отбора, за да стане боеспособен. Не мисля, че направихме грешка в селекцията, всеки нов дойде с внушителна визитка. Беше следен, наблюдаван, включително и централния нападател, който напоследък коментирате (б.р. – има предвид Сьорд Арс). Не мисля, че втора дивизия в Холандия е по-слаба от нашето първенство. Айде отидете да вкарате 33 гола, явно някак си ги е вкарал. Явно не може отборът да пасне към неговата игра. Може би и след Гара очакванията да са малко по-големи. Надявам се да се адаптира и да започне да ни радва”, каза още Тодор Батков./БЛИЦ