Бившият собственик на Левски Тодор Батков посочи как клубът може да се измъкне от сложната ситуация с пакета акции, джиросани от Георги Попов на премиера Бойко Борисов. Адвокатът обясни, че клубът все още има възможността да обезсили тези акции. Той разкри и каква е юридическата процедура, която би могла да позволи подобно развитие на нещата.

„Левски може да функционира, да свика Общо Събрание, на което с мнозинство на Тръст "Синя България" може да бъде взето решение да има обезсилване на акциите на г-н Попов. Такава възможност е предвидена в устава“, сподели Батков пред „Нова телевизия“.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„По тази логика Георги Попов може да джироса акциите на Владимир Путин или Бил Гейтс, а куриер да е DHL, примерно. Това прави ли Бил Гейтс или Владимир Путин собственици на акциите?“, запита риторично адвокатът.

„Процедурата по обезсилването на акциите на клуба е тежка. Трябва да мине през Търговския регистър. Ако бъде вписана там, то това трябва да бъде обявено публично, след което 3 месеца кредиторите имат възможност да оспорят подобно обезсилването, тъй като подобен ход намалява обезпечението на съответния кредитор“, завърши бившият бос на „сините“.