Тодор Батков завърши първата част на монолога си с няколко думи по повод това, че държи контролния пакет акции в "Левски".

"Винаги съм гледал на обстоятелството, че съм мажоритарен, почти 100% акционер в "Левски", като на един обществен дълг и като признание. Не съм гледал на "Левски" като бизнес и винаги съм смятал дълбоко в себе си, че всъщност, на мен се е паднала честта и тегобата да върша това. Аз съм държал акциите за всички левскари, не съм се делял никога от тях. Затова намирам за дълбоко символично за това, което обявих и ще направим. Считам, че това е нормално, естествено и правилно и стъпка в посока да покажем, че ние сме наистина едно цяло и сме отборът на народа. За всичките тези десет години и половина съм давал и не съм вземал, т.е. вземал съм негативи, неприязън, охулване. В края на краищата и в библията го пише това нещо", заяви Тодор Батков.

"Аз не абдикирам, оставам президент и председател на Надзорния съвет и ще гласувам за себе си. Отсега го заявявам. Нямам основание да не съм доволен от хората, които се занимават с управлението, просто, разберете, изключително трудно е. Не искам да влизам в полемики с други клубове, но реално ние повлякохме крак, като обявихме заплатите на светло, беше през 2005 година", добави адвокатът.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ