Събитията от последните дни свързани със затварянето на спортния интернат в Благоевград, където бяха настанени децата на Пирин не пречат на подготовката на представителния отбор преди мача с ЦСКА. Това заяви един от шефовете на "орлетата" Петър Байкушев.

Той каза, че каквото е зависило от ръководството вече е направено. Децата са настанени по квартири, остава държавата да се намеси и да отпусне пари за ремонтирането на учреждението.

"Не може от ръководството на клуба да се търси вина за всичко случващо се в града. Нашата работа е да издържаме клуба и да подсигурим условия за работа на треньори и футболисти в отбора. Не е наше задължение поддръжката на спалната база. За това си има институции и хора, които да отговарят. Нашата отговорност е върху децата в детско-юношеската школа, така че това, което може да се направи е те да бъдат настанени във временни квартири докато интернатът отново отвори врати", коментира пред e-79 Байкушев.

Той увери, че случващото се по никакъв начин не внася смут и напрежение в отбора на Наджи Шенсой и там се работи сериозно за мача с ЦСКА. За пари в Пирин също не се говори и всички знаят за какво играят. Футболистите вече си изработиха по две премии през този сезон след двете победи над Литекс и Славия. Двубоят на "орлетата" с "армейците" е тази събота от 16:30 часа в Кюстендил. /БЛИЦ