Финансовият директор на Левски Константин Баждеков бе разочарован от наказанието, което "сините" получиха за скандалите по време на дербито с Литекс (2:2). Както е известно, шампионите бяха лишени от домакинство за един мач и глобени с общо 11 хиляди лева заради ексцесиите в ложите на "Герена".

"Решението е несправедливо. Бях пряк свидетел на ситуацията в ложите. Ние се опитахме да предотвратим инцидента и не се стигна до нищо сериозно. На нашия стадион вода в бутилки не се продава. Бутилки с вода има само във ВИП ложите, където са настанени шефовете на Литекс. А това, което се говори за камъни и други предмети, е пълна измислица. На "Герена" подобни неща няма. Когато искате, можете да проверите", гневно коментира Баждеков.

"Ще обжалваме решението. Срещу нас спазиха всички точки и запетаи на закона. Дано и срещу другите отбори постъпват така. С това ръководство на БФС не ни чака нищо добро. Ние сигурно сме най-големите им спонсори в България. Само за последните два мача сме платили 50 хиляди лева глоби. Не знам дали тези хора знаят как се изкарват тези пари. Отделно имаме пропуснати ползи, разходи по охрана и организация на мачовете. Ще обжалваме, но най-вероятно ще ни намалят само финансовата санкция", допълни финансовият шеф на Левски.