Дисциплинарната комисия на БФС наложи на Левски 1 среща с лишаване от домакинство. "Сините" са глобени и с 10 000 лева.

Това наказание е заради екшъна във ВИП ложата на стадион "Георги Аспарухов" по време на скандалния мач Левски - Литекс, завършил 2:2. Тогава фенове на "сините" нападнаха представители на делегацията на гостуващия отбор от Ловеч и хвърляха различни предмети по тях. Наложи се полицията да изведе хората от щаба на "оранжевите" от ложата няколко минути преди края на двубоя.

Преди да вземе решението, комисията изслуша представители на Левски, на националния фенклуб на "сините", Илия Илиев - делегат на мача, Антон Златанов - шеф на звеното за охрана на спортни събития. На продължилата 2 часа сбирка е изгледан и видеозаписи на инцидента, а също така и запис от камерите в тунела на стадион "Георги Аспарухов", от който не личи да има напрежение в тунела.

Другото наложено наказание на Левски е заради хвърлени предмети от трибуните към терена. То е в размер на 1000 лева. Така на "сините" ще се наложи да внесат в касата на БФС общо 11 бона заради непристойното поведение на феновете си.

"Сините" ще изтърпят наказанието си в мача с Миньор от 17-ия кръг на "А" група.

Съществува вероятност това да се случи още в турнира за Купата на България. Левски обаче трябва да елиминира Брестник на 9 декември и при жребия (ще се тегли на 8 декември) да се падне домакин в 1/8-финалите. /БЛИЦ