Изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков сподели, че е крайно изненадан от случилото се с Юсуеф Рабех. Финансистът на "сините" изрази притеснения, че е възможно външен фактор да мъти главата на мароканеца.

"Проблемите с Рабех са много неприятни. В течение съм със случващото се. Мисля, че Емил Велев е взел правилното решение - да отстрани футболиста. Никой не печели в подобни ситуации. Не е приятно за отбора и подготовката. Лошо е и за играча, но Рабех не е малък и сигурно знае, какво върши. Може би си има някакви причини, но мисля, че е крайно време да ги сподели. Издънките са му много. Аз от 10 години работя в Левски и не си спомням да сме имали толкова проблеми с един футболист. От утре Рабех започва подготовка с дублиращия отбор. Ще търсим контакт с неговите мениджъри, защото и те сигурно знаят за този проблем. Търсим приемливо решение и за двете страни, защото знаете, че ние инвестирахме много в този футболист", коментира пред "Гонг" Константин Баждеков.

"Това не е начинът, по който Рабех може да приключи взаимоотношенията си с Левски. Сега ще търпи санкции за своето поведение. Никой няма полза от това и се надявам нещата да се развият благоприятно. Не съм в течение на разговори и преговори за продажбата му. Други в клуба се занимават с тези въпроси, но доколкото знам има интерес към него, защото той е добър и доказан футболист. Играч, който е национал на страната си. Щом няма желание да играе за Левски, ще търсим изгодно решение. Постарах се г-н Батков да не бъде притесняван с този въпрос. И на него му се събраха много проблеми. Решаваме нещата на нашето ниво. Координираме всички решения, които се взимат. От вчера и Боримиров е тук. На мнение съм, че оперативното ръководство трябва да се занимава с тези неща, а не непрекъснато да притесняваме собственика", отбеляза още изпълнителният директор на Левски.

"Нарушенията на Рабех ще бъдат санкционирани според вътрешния правилник. В него има конкретни суми, така че какво се е получило като крайна цифра не знам. Такова поведение не отива на един професионалист. Освен това той не е отскоро в Левски и трябва да знае, какво означава клубът за България. На всичкото отгоре това не е коректно и спрямо другите момчета в Левски. На тях също им се отразява. Сагата с Рабех трябва да приключи, това е най-важното, а не колко ще го глобим", сподели още Баждеков.

"Учуден съм, защото когато се върна от ваканция, каза и на вас медиите, че иска да стане шампион с Левски, да играе за клуба, а след това да мисли за трансфери. Явно има и други причини. Сигурно има "доброжелатели", които му дават лоши съвети. Учуден съм от случилото се", завърши Баждеков. /БЛИЦ