Финансовият директор на Левски Константин Баждеков говори пред Дарик радио за трансферите на Георги Сърмов и Николай Димитров в турския Касъмпаша. Босът отдели време и за други теми, свързани със “сините”.

„Може да се каже, че е завършен трансферът на двамата футболисти от Левски в Касъмпаша. Още в понеделник бе подписан договорът между двата клуба, остава футболистите да подпишат и персоналните си договори, като продължителността им ще бъде 4 или 5 години.”
 
„Няма да цитирам конкретна сума. Ако мога да ви ориентирам, някъде около средата около споменатите от вас суми (б.р. – между 500 000 и 1,5 млн. евро). Запазваме 15 % от последващи техни трансфери, което е добре за нас. Надявам се да продължим партньорството си с този клуб и в бъдеще.”
 
„Мисля че това е един успешен трансфер за нашия клуб. С него се дава възможност за Левски да изпълни своите задължения по плащания. Да мислим евентуално за привличане на нови футболисти с част от постъпленията, които ще получим от турска страна”.
 
„В момента не можем да си позволим трансфери в рамките на 500 000 евро и нагоре. Пък и това не е нагласата на ръководството. Сега има огромно предлагане на играчи свободни агенти. Нашата задача е с минимални ресурси да привлечем най-подходящите и най-добрите, които могат да се вземат на този етап с тези финансови възможности, които сме предвидили за селекция.”
 
“Ще има още продажби на футболисти, но преди да станат факт, няма да се ангажирам с обявяването на следващите трансфери”.