Устремилият се към "А" група Бдин е на път да привлече още трима опитни футболисти. Ръководството на клуба от Видин преговаря с халфовете Дани Кики и Цветомир Валериев, както и с нападателя Явор Въндев.

Кики разтрогна договора си с Черноморец (Бургас) и в момента е свободен агент, а Въндев се върна в България след неуспешни проби в казахстанския Атирау. Валериев обаче има оферта от казахстанския Каспий (Актау), както и от клуб от Израел. На този етап изглежда доста трудно привличането му в Бдин. Техничният полузащитник в момента поддържа форма с лидера в Северозападната "В" група Локомотив (Мездра), където игра през есента.

Бившият футболист на Лудогорец и Светкавица Георги Георгиев, както и на Черно море (Варна) Димитър Петков-Макето са последните две нови попълнения в отбора от Видин. По-рано тази зима бяха привлечени още опитни играчи като Тодор Кючуков, Мартин Керчев, Борислав Хазуров, Петър Кюмюрджиев и други.

Новото ръководство на Бдин прави амбициозен проект, като целта е още тази година да бъде спечелена промоция в елита. Тимът е на 3-о място в есенното класиране на Западната "Б" група с 22 точки, на 9 от лидера Пирин (Гоце Делчев) и на 6 от втория Спортист (Своге).