ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Димитър Бербатов коментира видеото, в което се кара на абитуриент, че се вози седнал на вратата на автомобил. Той бе гост в студиото на "Тази сутрин" по Би Ти Ви. 

„Трябваше да предприема мерки, когато видях какво прави момчето. За подобни неща милост няма. Аз с младите момчета си говоря по-грубо. Ако се стигне до трагедия, щях да съжалявам, че не съм реагирал. Ако трябва да се извиня, е на родителите на момчето, не на него. Ако видя нещо подобно обаче, ще реагирам по същия начин, защото го правя с цел да предотвратя някаква неща, които виждам, че се случват в последно време. На пътя никой не е сам. Ти зависиш от уменията на други хора“, каза Бербатов.  

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

„Аз имам фондация и съм и родител. Ако моето дете се държи така на пътя, искам някой да му направи забележка. Някои грешки са непоправими. Ако се беше стигнал до трагичен инцидент, животът на това момче свършва, на семейството му също. Когато трябва да подходя по-директно, го правя. Те осъзнават, че е неправилно, но го правят, за да впечатлят другите. Не това е начинът, ти може да си в колата, с колана, да слушаш музика и да се забавляваш. В случая той застрашава себе си и другите. Всички нарушават правилата по пътя, но някой трябва да бута децата в правилната посока. Това да не го правят. Аз мога да изкажа моето мнение, да направя забележка, но те си имат родители. Всичко е в ръцете на средата, в която се развиват“, продължи той по темата, след което говори за талантливите деца и възпитанието.  

„Има талантливи деца, които са концентрирани върху това, което правят. Такива са децата във фондацията. Те правят по-малки грешки. Трябва да знаят, че ако не правят правилните неща по улиците, аз ще бъда по-различен от начина, по който ме познават от телевизора. След бала трябва да имаш план за живота. Ако беше момиче, щях да подходя по различен начин. Да не би да има нещо за поощряване? Трябва да се опитаме да променяме средата, в която децата растат. Всеки прави грешки, включително възрастните и те трябва да се учат от нас. Ако може да са по-малки грешките, по-добре“.

 „Моят призив към всички абитуриенти не е по-различен от това, което казах във видеото. Забавлявайте се, но винаги бъдете концентрирани в нещата, които правите. Концентрацията може да ви спаси, особено докато шофирате. Имайте план за след абитуриентския бал. Повярвайте, това е много важно. Казвам ви го от личен опит. Искам да покажа на младите, че с труд и лишения, удоволствията няма да избягат. Те са тук, но когато построиш живота си, впоследствие можеш да черпиш от него. Странно ми е да празнуваш, че завършваш училище. Аз не ходих на моя бал“, призна Бербатов.

Той коментира и решението на Апелативния съд да върне за разглеждане в Софийския градски съд делото за конгреса на БФС от 12 октомври 2021. Според него въпросният конгрес, на който Борислав Михайлов беше избран за президент, е невалиден.

„Решението на Апелативния съд променя нещата, защото показва, че решението на Софийския градски съд да не разгледа по същество делото е грешно и сега го връща в СГС да го разгледа. Сега трябва да тръгне делото по същество.

Клубовете, които обжалват, имат доказателства, че конгресът е опорочен. Той е невалиден и ще бъде определен за невалиден. Като тръгне делото по същество, не виждам друг избор, освен да се окаже, че конгресът е опорочен и трябва да бъде насрочен нов“, заяви Бербатов пред bTV.