Кандидатът за президент на БФС след конгреса отговори и на въпросите на БЛИЦ. Продължава ли Димитър Бербатов да бъде морален победител, въпреки броя гласове, които получи 230 срещу 241 за победителя  Борислав Михайлов.

„На този етап моралната победа ме задоволява. Направихме всичко, че даже и повече, нищо не скрихме от медиите. Но правилата се извъртяха срещу нас“ .

Един от кандидатите в президентската битка Христо Порточанов заяви, че с дадените гласове за него е преброил приятелите си. Бургазлията очаквал 100 гласа, но получи едва 8 от клубовете. Направили го това и Бербатов с вота за него.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„ Отборите, които са гласували за Порточанов са осем, и ние не трябва да гледаме на това с насмешка. Понеже съм по-млад отидох при него и го поздравих за това, което прави, но той остана разочарован, че не получи достатъчно подкрепа“.

Какво стана с обявената (Р) еволюция и ще бъде ли активен като опозиция отвън, Бербатов заяви:

„ Моят екип със Стилян и Мартин продължаваме да си търсим правата в Съда. Защото не се следваше Устава на футболния съюз, които те са приели. За мен трябваше да има балотаж.“

БЛИЦ попита Димитър Бербатов – сега ли му дойде времето за тази кандидатура, или трябваше да чуе бившите си съотборници от Манчестър Юнайтед и сър Алекс Фергюсън, че още му е рано за подобен пост.

„ Това е мое решение. Не съм се допитвал до никого. Не ми е рано на 41 години съм, сега му е времето да се гради и вярвам, че това ще се случи“ – добави след поражението той.