Димитър Бербатов обяви, че ще обжалва резултатите от избор за президент на БФС на проведеното днес Общо събрание на клубовете. Бившият национал беше категоричен, че отново ще се обърне към съда. Той цитира Устава на БФС, където е записано, че президент се избира с 50%+1 глас от всички регистрирани делегати. Това означава, че на Борислав Михайлов за победата бяха нужни 242 гласа от 483 делегати. Той обаче беше обявен за преизбран на поста с 241 вота от 480 гласували.

„Поздравих след края на изборите, но не съм съгласен с начина, по който се тълкуват резултатите. Присвоиха си един глас. Едно нечестно отсъждане. В крайна сметка вотът е такъв, какъвто е! Има една нарушения, които се опитахме да оспорим. Беше казано, че са 483 делегати, но са гласували 480. Не разбрах какво ни отговориха. Ще оспорваме. Пак може да се обърнем към съда“, заяви Бербо.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Един глас не им достига, но те го извъртяха по някаква друга формула. Те не се водят по написаното в устава. Загубата е за нас, но не е правилното решение да се действа така. Има стенограма, в която са записани думите на водещия, който казва, че за победа са нужни 242 гласа. Сега се оказва, че се печели с 241. Това говори достатъчно. Нашият адвокат говори с Камен Костадинов, който води конгреса, но не разбрах какво се обясняваха“, допълни бившият национал.

„Странно е, че трима души са дошли на конгреса, а не са гласували. Трябва да се потърси защо 20 клуба от благоевградска област не са допуснати. Предполага се, че те щяха да гласуват за мен и да направят разликата. Няма от какво да се срамуваме. Продължаваме да се борим. Отивайки към съда, мислим, че трябва да има нов конгрес през март. Хората от УЕФА и ФИФА наблюдаваха. Не мога да имам претенции към тяхната работа. Моралната победа ме задоволява. Няма за какво да съжаляваме. Единствено е жалко заради извъртането на правилата. Благодаря на клубовете, които са гласували. Не съм обсъждал съвместна работа с Христо Порточанов“, категоричен е Димитър Бербатов.

„Продължават вътре споровете. Не знам дали видяхте какъв Изпълком се предложи. Той ще е почти същият. Президентът на Локомотив (София) ще влезе, другите са същите. Продължава старата система да има президенти. Те ще ви обяснят. Ще си останете изненадани. Аз щях да предложа за Изпълкома хора от футболните среди, без президенти“, обяви бившият футболист на ЦСКА, Байер (Леверкузен), Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Монако и др.

„С Изпълкома, който ще се избере днес, е ясно какво ще се случва. Живеем в необичайно време. Благодаря на хората, които дойдоха. Ще си търсим правата и да се надяваме отново да има справедливост. Тежки са тези битки, но аз имам време. Млад съм, здрав съм. Имаме си нашите планове. Ако се беше получило, както очаквахме, щях да благодаря, щях да го кажа. Не сме съгласни с начина, по който извъртяха нещата. Съжалявам в моите очи това не е правилно“, завърши Бербо.