Димитър Бербатов застана на трибуната в зала 3 на НДК и говори пред присъстващите 76 делегати на футболни клубове. Митко стори това преди избора за президент на БФС.

"Не ми е приятно това, което се случва. Натъжава ме“, започна почти през сълзи бившият голмайстор. След това той призова и за провеждането на обединителен конгрес.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Така е, но сме принудени да го направим и го правим. Ако аз бъда избран по ваша воля, впоследствие трябва да има обединителен конгрес, на който всички клубове да присъстват. Както и всички кандидат-президенти, защото всички трябва да имат равен старт. Приоритет е да покажем обединение всички заедно. За това се борим - честен и прозрачен конгрес.

Поздравявам всички, които сте спазили процедурата за издигане на делегат. Това, което правим, е в рамките на закона и устава на БФС. Уверявам ви. Правим го за доброто на футбола в България. Искаме честен конгрес, нищо повече. Вие сте хората, които сте върховният орган в БФС, но не ви припознават като такива, за съжаление.

Това, че взехте нещата в свои ръце, е похвално. Екипът ми със Стилиян, Мартин и всички хора, които работят за тази кауза, както и всички вие, ще ме държите отговорен, ако наруша думата си. Някои неща ще отнемат доста време, докато бъдат оправени.

Благодаря, че успяхте да реагирате по най-бързия начин с излъчването на делегати. Футболът не печели от това, особено детско-юношеският. Благодаря за доверието, защото то е революционно", каза Димитър Бербатов.